Ladies Run Katwijk

Ladies Run Katwijk is een initiatief van Ladies' Circle aan Zee. In 2011 wilden zij een sportief evenement voor vrouwen organiseren waarbij deelneemsters en sponsoren een bijdrage kunnen leveren aan een goed doel. Het idee van een Ladies Run door de duinen van Katwijk was geboren. In 2011 liepen bijna 300 vrouwen een prachtig bedrag bij elkaar voor Hulphond Nederland en in 2012 mochten we een mooie cheque overhandigen aan de Hartstichting. Ook ontvingen Stichting ALS,  Ruby and Rose én de LINDA.Foundation eerder een mooi bedrag van de sponsers, loopsters én organisatie van de LadiesRun Katwijk. Tijdens de afgelopen editie van de hardloopwedstrijd werd in totaal €10.000 opgehaald voor de Stichting 'Make a wish'

2017

In 2017 lopen we voor de Stichting 'Make a wish'. Stichting 'Make a wish' vervult de liefste wens van kinderen tussen de 3 en 18 jaar met een levensbedreigende ziekte. Het vervullen van een allerliefste wens heeft op ieder kind een bijzonder effect, maar op kinderen met een levensbedreigende ziekte in het bijzonder. Het geeft deze kinderen, die vanwege hun ziekte te vaak vooral patiënt zijn, de kracht om kind te zijn. Het verwezenlijken van een droom kan voor hun toekomst een wereld van verschil betekenen. 

Steun dit goede doel en loop mee, word vrijwillliger óf sponsor!

 

2016

In 2016 lopen we voor de LINDA.Foundation. Dit fonds is bedoeld om gezinnen die het financieel zwaar hebben, een onbezorgd moment te verzorgen. In Nederland heeft één op de negen gezinnen het financieel zwaar. Met een gift aan de LINDA.foundation komt minimaal 100% van elke donatie bij het gezin terecht. 

2015

Op 20 juni 2015 renden honderde vrouwen voor het goede doel. Dit jaar voor de Ruby and Rose. Deze stichting heeft als doel meer onderzoek en voorlichting rondom gynaecologische kanker te realiseren. Ruby and Rose wil zich inzetten voor vrouwen met gynaecologische kanker, waarvan baarmoederhals- en eierstokkanker de meest voorkomende zijn. Jaarlijks krijgen 600 vrouwen baarmoederhalskanker en rond de 1100 eierstokkanker. Het percentage dat hieraan overlijdt, ligt nog te hoog. Een gezellige dag voor jong en oud, sporters en niet-sporters, met een mooi bedrag voor dit mooie doel. 

2014

Dit jaar geen Run, dus volop de tijd om te trainen voor 2015!

2013
Vrouwen van alle leeftijden renden de wedstrijd op 14 september 2013 voor Stichting ALS. Maar ook voor niet-hardlopers, mannen en kinderen was er van alles te beleven rondom de wedstrijd. Er stonden kraampjes waar je hardloopkleding maar ook leuke jurkjes kon shoppen en voor de kinderen was er een springkussen.

De Ladies Run starte met een grootse gezamelijke warming up op het strand. Daarna werd het startschot gegeven en liepen de 'Ladies' een prachtige route over de Boulevard van Katwijk en door de duinen.